Top Novosti

Željko Bebek objavio najemotivniji spot u karijeri

“Kad me ne bude…ne tuguj mala moja, stavi svoj osmijeh na lice i opet učini me sretnim….” – duboka je poruka pesme Učini me sretnim s kojom je Željko Bebek ovog trebao da nastupiti uživo na CMC festivalu u Vodicama. Umesto nastupa na vodičkoj pozornici publika je u posebnoj emisiji CMC festivala premijerno videla novi spot sačinjen iz snimaka Bebekove privatne arhive. Emotivan spot još je jedan odličan rediteljski rad Sandre Mihaljević.

“Zahvalna sam porodici Bebek što su mi dali svoje privatne snimke i tako me pustili u svoj život. Pokušala sam da prođem kroz sve trenutke njihovog zajedničkog života. Divna su porodica, toliko iskreni i topli i trudila sam se da se to oseti i u spotu”, objasnila je Sandra.

Stihovi pesnika Željka Pavičića toliko su dirnuli Bebeka da je tekst sa snimanja ispisan rukom uokvirio za uspomenu baš kao i komad ogledala iz video spota. Branimir Mihaljević, dugogodišnji Bebekov saradnik, inspirisan Pavičićevim stihovima napisao je snažnu muziku.

“U ova čudna vremena, sve što se događalo učinilo je da smo usporili tempo života i tada su prave porodične vrednosti došle na red. Zato mislim da nije mogao biti bolji trenutak za ovu pesmu u kojoj se osete razni muzički elementi koji su obeležili dugogodišnju Željkovu karijeru. Pesma nema imperativ da postane hit, ali upravo to nam je dalo slobodu stvaranja u kojoj danas možemo uživati”, rekao je Branimir.

Pesma Učini me sretnim, kao i prethodna dva singla Sto sam dana pio i Dunavom deo su novog Bebekovog studijskog albuma koji će biti objavljen do kraja godine. Prethodni album Ono nešto naše objavljen pre tri godine, zaokružila je vrlo uspešna istoimena turneja legendarnog pevača koji je uz svoj prateći bend i sina Zvonimira Bebeka na gitari proslavio više od 40 godina karijere na najvećim koncertnim pozornicama u regiji. Turneja je kulminirala spektaklom u zagrebačkoj Ciboni 2018. godine, a snimak tog koncerta prošle godine je objavljena i na dvostrukom CD-u i Blu-rayu.

82 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail