Top Novosti

“Sama si” novi je i poslednji singl Divljih Jagoda pre izlaska novog studijskog albuma!

Singlom “Znamo da je kraj” iz 2018. godine kultni rock bend Divlje Jagode započeo je proslavu svojih 40 godina rock’n’rolla, a ujedno i najavio izlazak novog studijskog albuma na kojem će u slavljeničkom duhu ugostiti i neke od pevača koji su bili deo ove rock’n’roll priče. U remakeu pesme s albuma “Konji”, “Zauvijek tvoj”, ugostili su Tifu, u aprilu su objavili treći singl “Zbog tebe draga”, a sada nam dolazi i četvrti po redu, ujedno i poslednji singl pre objave novog albuma, pesma “Sama si”! Ovog puta gost im je Žanil Tataj – Žak kojeg je verna publika imala priliku da upozna na albumima “Magic Love” i “Sto vjekova”, a radi se o remakeu pesme s kultnog albuma “Čarobnjaci” iz 1984. godine.

Nakon saradnje sa Sonic Train Studiom Andyja Larocquea u Švedskoj na mixu na poslednja dva singla, pesma “Sama si” u celosti je izašla iz studija Šišmiš. Fantastičnu video priču napravila je mala, ali kreativna ekipa iz RetroMetro & JohnDoeProduction, koja je bila zadužena i za poslednja dva singla, a koja u pripremi ima i neka nova iznenađenja nakon izlaska albuma.

Četiri singla takođe su bili najava i njihovog prvog, istoimenog albuma iz 1979. godine te se time na neki način simbolično pokreće i neka nova priča kojoj želimo da traje sledećih 40 godina, a žestoku ekipu Jagoda možete uhvatiti i na njihovoj turneji koja traje poslednjih godinu dana. Bend se trenutno nalazi u Kanadi na mini turneji gde su odsvirali koncerte u Calgaryju i Edmontonu, a predstoji im i nastup u Torontu. U Zagreb se vraćaju u studio te nastavljaju rad na novom albumu.

“Preslušavajući novu verziju pesme ‘Sama si’ shvatio sam da bend nakon 40 godina zvuči bolje nego ikad! To je rezultat konstantnog rada cele naše ekipe, ali i vere da se uvek može bolje. Iskreno se nadam da moje mišljenje nije subjektivno, te da će i drugi, kojima su Jagode u srcu, znati da prepoznaju ovaj trenutak. Slušamo uskoro novi album!”, rekao je Zele.

 

325 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail