Top Novosti

Od sada cela diskografija Vasil Hadžimanov Banda dostupna na svim digitalnim platformama

Muzički opus nadaleko poznatog Vasil Hažimanov Banda od sada možete slušati na svim digitalnim platformama, javljaju iz diskografske kuće Croatia Records. Reč je albumima koji uvek iznova pomeraju granice progresivne muzike, što muzička kritika širom sveta prepoznaje i nagrađuje najvišim ocenama i sjajnim kritikama, a publika velikim interesovanjem za svaki novi nastup.
Muzičar jedinstvenog dara, beskrajne stvaralačke energije i muzikalnosti Vasil Hadžimanov povezujuća je karika džeza ovih prostora, s kraja dvadesetog i početka novog milenijuma. Ličnost je koja u sebi nosi obavezujući niz gena svojih predaka koji su svako na svoj način obeležili prostore Balkana u neraskidiv niz čuvara, interpretatora i novih tumača tradicije. Oslanjajući se na bogato iskustvo folklora koji je, po njegovim rečima „muzika koje se ne treba stideti već je, naprotiv, podržati i dati joj više prostora“, Vasil je svakako autor koji je na pravi način uočio poruku prethodnika i pretočio je, inspirišući se njome, u autentičan muzički iskaz.
Ove godine Vasil Hadžimanov je dobitnik nagrade za najboljeg džez pijanistu na električnom klaviru, koja mu je dododeljena na 41. Annual Jazz Station Awards. Takođe, u kategoriji “Najbolja džez grupa”, Vasil Hadžimanov Bend, zauzeo je drugo mesto.
Diskografska kuća Croatia Records digitalno je objavila osam albuma na svim patformama, tako da sada i na taj način njihovu muziku mogu da slušaju ljudi širom sveta. Reč je o CD-ima EL RAVAL,11 RAZLOGA ZA… KAFANKI, 3 (SEGA MU E MAJKATA), LINES IN SAND, FEAT.DAVID BINNEY, CAN YOU DIG IT, ŽIVOTA MI.
U proteklih 20 godina, Vasil i njegov bend sa velikim uspehom sviraju svoju muziku na koncertima i muzičkim festivalima u svetu i kod nas. Sva izdanja i muzika Vasil Hadžimanov Banda proglašeni su za umetnička dela od kulturnog značaja.
Albume možete poslušati na sledećim linkovima:


https://smarturl.it/VHBelraval
https://smarturl.it/VHB3
https://smarturl.it/VHB11razlogaza
https://smarturl.it/VHBkafanki
https://smarturl.it/LinesInSandVHB
https://smarturl.it/AliveVHB
https://smarturl.it/CanYouDigItVHB
https://smarturl.it/VHBZivotaMi

sve informacije potražite na sajtu:
www.vhband.com

64 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail