Top Novosti

Inspirisana putovanjima Mia Dimšić predstavila novi spot za pesmu “Sretan put”


Mia Dimšić objavila je video broj za pesmu Sretan put sa istomenog albuma objavljenog krajem prošle godine. Sretan put ujedno je i njen najnoviji singl sa kojim će se 5. septembra predstaviti u Vodicama na CMC Festivalu.


Reč je o pesmi, za Miju, već prepoznatljivog country pop ritma koju zajednički potpisuju Vjekoslav Dimter, Mia Dimšić i Damir Bačić. Pesma je snimana na dva kontinenta. U studiju Vjekoslava Dimtera u Philadelphiji, PA, u SAD-u, u tonskom studiju Green Room u Rijeci i, u Croatia Records studiju u Zagrebu gde se za završni miks i mastering pobrinuo Goran Martinac. Režija spota pripada Borisu Sekuliću, koji rediteljski sa Mijom sarađuje još od Porinom nagrađenog videa za pesmu Život nije siv
Za pesmu Mia kaže: “‘Sretan put’ je pesma inspirisana brojnim putovanjima na koja me je muzika odvela, a ove godine, kad je tih putovanja manje nego ikad pre, jos mi je draža i važnija nego kad je nastala. Zamislila sam je kao pesmu koja se sluša u autu s otvorenim prozorima dok se krajolici izmenjuju. Kod putovanja me oduvek fasciniralo što su s jedne strane strašno dinamična i nemirna, a s druge neverovatno umirujuća i sve poravnaju. Na putovanjima mi dolaze najbolje ideje, najjače emocije i najjasnije mi je što trebam da radim. Ali još više od toga je važno što zbog putovanja uvek znam koliko volimo svoj dom. Kod kuće je najbolje.”
Album Sretan put svoje je izdanje dobio i na LP-ju. Na albumu se nalaze i pesme Ovaj grad koja je proglašena najizvođenijom pesmom Zagrebačkog festivala 2019. godine i pesma Sva blaga ovog svijeta, najizvođenija pesma Splitskog festivala 2019. godine. Sva blaga ovog svijeta koju je Mia snimila u duetu s Markom Toljom, nagrađena je i Porinom u kategoriji Najbolja vokalna saradnja.

83 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail