Top Novosti

Daleko – novi singl Josipe Lisac

Josipa Lisac predstavila je novi spot za singl Daleko premijerno prikazan na CMC televiziji. Brojna publika s nestrpljenjem je očekivala novu pesmu ove izuzetne umetnice koja već pedeset i tri godine osvaja istančanim muzičkim , ali i modnim ukusom.
Spot je snimljen u zagrebačkom Muzeju za umetnost i obrt čiji napukli zidovi svedoče o jačini zemljotresa koji je pogodio Zagreb. Reditelj spota je Marko Zeljković Zelja s kojim se Josipa upoznala na snimanju svog prvog Blu-raya Josipa Lisac from Croatia Records studio…tu u mojoj duši stanuješ. U spotu se osim kadrova uništenog Muzeja za umetnost i obrt, u čijem je prostoru Josipa održala dva koncerta sredinom 90-ih, pojavljuju i kadrovi zagađene prirode i njen žestoki odgovor kroz različite vremenske nepogode i prirodne katastrofe.
Stihove za pesmu Daleko napisala je Željka Veverec koja je uz Tonija Starešinića i koautorka muzike. Zanimljivo je da je u aranžmanu ove pesme uz Starešinića učestvovala i Josipa Lisac. Pesma Daleko, nastavak je njihove saradnje koja je započela 2017. godine kada je Josipa vokalno briljirala u pesmi Tebi putujem uz Chui za šta su uostalom dobili i Porin za najbolju vokalnu saradnju. Nedugo zatim Toni Starešinić postaje i član njenog pratećeg benda sastavljenog od vrsnih muzičara.

https://www.youtube.com/watch?v=ZZAXmq6UjnA


Iako je ove godine, poput mnogih kolega, zbog pandemije morala da odloži unapred dogovorene koncerte, Josipa Lisac iskoristila je vreme za snimanje novih pesama i njihovu promociju, a godinu će pamtiti i po dobijenom Porinu za životno delo.

688 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail