Novosti

SARA RENAR POTPISALA EKSKLUZIVNI UGOVOR ZA CROATIA RECORDS

Novi album najavljuju pesma i spot “Šuti i pjevaj”

Kada govorimo o ženskom, ali i uopšteno kantautorskom talasu koji je zahvatio muzičku regiju proteklih 10-ak godina, onda se među brojnim imenima posebno ističe Sara Renar. Jedinstvena je to umetnica koja svakom svojom pesmom i ponajviše live izvođenjem publiku odvodi na neko drugo mesto, ali i podstiče na razmišljanje. Koliko je muzika jedinstvena, toliko su i tekstovi koji su uvek imali jednu posebnu poruku. Tako će biti i s potpuno novom pesmom “Šuti i pjevaj” kojom Sara Renar započinje saradnju s najvećom izdavačkom kućom u regiji, Croatia Recordsom, za koju je upravo potpisala ekskluzivni izvođački ugovor.

“Saradnja s Croatia Recordsom najviše će pripomoći u medijskom i produkcijskom smislu jer ove godine planiram s novim albumom podići muziku, na još viši stepen. Kad si žena koja se bavi bilo kojom profesijom onda ne možeš pobeći od nekakvog tereta u društvu koje ti tvoj pol nameće. Voljela bih da živimo u svetu gde ne razmišljamo o takvim tematikama, ali realnost je drugačija. Imala sam veliku potrebu da progovorim o tome i mislim da je pravo vreme za pesmu ‘Šuti i pjevaj’ koja je nastala u jednom dahu još pre sigurno dve godine.”, rekla je Sara nakon potpisivanja ugovora.

Pesma i video spot “Šuti i pjevaj”, koji će biti objavljeni na Dan žena, 8.marta, najava su njezinog novog studijskog albuma, ali i jednog novog zvuka u kojem je itekako prepoznatljiv Sarin vokalni i muzički izraz. Sinonimi za ženu su reči poput snage, istrajnosti, hrabrosti, ali i lepota. Sara sve ove karakteristike uspešno već niz godina pretače u zvukovni i vizuelni oblik.

Stoga se njezina umetnost može sigurno nazvati i konceptualnom, a u svakom od uspešnih projekata pratili su je izvrsne i izvrsni. Kada glasno poručuje “šuti i pjevaj” u tome nije sama, nego se u ovim rečima krije još veća snaga, ne samo uma nego i uopšteno savremene žene koja danas nailazi na stigmatizaciju društva kroz rečnik tipičnih medijskih fraza.

Foto: Nikola Knežević

145 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail