Top Novosti

Na sajmu Medija u Beogradu održana promocija muzičkih knjiga

Na sajmu Medija i knjiga ove godine promovisane su knjige koje svedoče o muzici ovih prostora. Croatia Records je tako osim muzičkih izdanja, predstavila i literarna dela. A pričalo se i o tome zašto je važno da se o muzici piše.


Na promociji su govorili Želimir Babogredac direktor Croatia Recordsa i izdavač, koji je predstavio i knjige “70 priča o albumima” i “71 priča o albumima” u izdanju Hrvatske diskografske udruge, zatim Siniša Škarica autor knjige “Tvornica glazbe Priče iz Dubrave 1 i 2”, Zlatko Gall autor knjige “Splitska dica”, Želimir Ivković koji je pisao o “Rocku u Vinkovicma” i Hrvoje Horvat koji je napisao “Biografiju o Štuliću” u izdanju Večernjeg lista.
Ovom prilikom predtsavljen je i Original album collection Električnog orgazma, kao i kultna ploča Distorzija, a prisutnima se obratio frontmen grupe Srđan Gojković Gile.

Promociji su prisustvovali ambasador Republike Hrvatske Gordan Bakota, državni sekretar Aleksandar Gajović, rock novinari, kritičari i publicisti Peca Popović, Petar Janjatović, Pera Luković i mnoge ličnosti iz sveta muzike i javnosti.

foto:Željka Dimić

168 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail