Top Novosti

MIŠI KOVAČU DODELJENO PRIZNANJE ZA NAJTIRAŽNIJEG PEVAČA U ISTORIJI MUZIKE, OVIH PROSTORA!

Više od 20 miliona albuma Miše Kovača prodato je tokom njegove karijere koja traje više od 50 godina. Jedan je od retkih pevača kojeg obožavaju sve generacije, od onih najmlađih do najstarijih, jer je upravo svojom interpretacijom i mnogobrojnim hitovima decenijama osvajao, a i dalje osvaja srca, svojih obožavalaca.

“Ako me ostaviš”, “Malo mi je jedan život s tobom”, “Ti si pjesma moje duše”, “Još i danas teku suze jedne žene”, “Svi pjevaju, ja ne čujem”, “Drugi joj raspliće kosu”, “Ja nemam više razloga da živim”, “Ostala si uvijek ista”, “Proplakat će zora”, “Nikoga nisam volio tako”, “Jedan dan života”, “Budi čovjek dobre volje”, “Samo nas nebo rastavit može”, niz njegovih hitova mogli bi sastavljati satima, a svi će oni trajati večno.

Neke od njegovih najpopularnijih pesama odzvanjale su splitskim Prokurativima, na večeri posvećenoj upravo njemu. U sklopu programa “Split peva Mišu” njegove kolege su pevale Miši u čast.

Priznanje za najtiražnijeg pevača svih vremena kruna je njegove bogate karijere tokom koje se mogu izdvojiti najuspešniji albumi “Mišo Kovač”, “Ti si pjesma moje duše” i “Ostala si uvijek ista”. Zlatne, dijamantne i srebrne ploče često su išle u njegove ruke, a vlasnik je i Zlatne ptice, nagrade koju je Jugoton, dodjeljivao za milion prodatih primeraka.

“Mišo Kovač je fenomen muzičke umetnosti naših područja, izvođač koji je u više od 50 godina svoga rada zaslužio mnoga priznanja i nagrade i zadužio muzičku scenu. U domaćoj diskografiji zaradio je status „najvećeg“ i najtiražnijeg izvođača svih vremena, jer ne postoji ni jedan drugi izvođač koji se približio brojci od 20 miliona prodatih nosača zvuka. U kulturološkom smislu, kreirao je posebnu riznicu baštine koju će zasigurno poznavati i nove generacije, otpevao je pesme koje će još dugi niz godina zadržati svoju prepoznatljivost, i koje će se, kao i ove godine na Splitskome festivalu, prepevavati nekoj novoj publici. Mišo je itekako i više nego dostojan epiteta koje su mu publika i struka poklonili – on je legenda dalmatinske šansone, ikona domaće muzike, najveći izvođač u diskografiji naših područja.”, izjavio je Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa, izdavačke kuće za koju je najveći broj albuma Mišo objavio.

Foto: Saša Stojanović Sapa

447 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail