Top Novosti

Mia Dimšić potpisala novi ekskluzivni ugovor sa diskograskom kućom Croatia Records

U utorak, 27. maja u prostorijama Croatia Recordsa, pevačica i kantautorica Mia Dimšić potpisala je novi petogodišnji ekskluzivni ugovor sa najvećom diskografskom kućom u regiji.
Iako je od objave prvog singla proteklo svega pet godina, Mia Dimšić svojim je hit pesmama i albumima nanizala pažnje vredne uspehe, a formalna priznanja neupitnog talenta pristizala su u obliku brojnih prestižnih nagrada. Nakon što je s pesmom Život nije siv debitirala na Splitskom festivalu 2016. godine, gde osvaja prvu nagradu stručnog žirija, Mia zauzima vrh top lista koji drži čitavu godinu. Usledila je objava istoimenog debitantskog albuma, a iste godine Mia osvaja nagradu HDU-a za najboljeg novog izvođača, dve nagrade Music Pub – za najbolju mladu pevačicu i najbolji videospot (Život nije siv), nagradu CMC televizije za najboljeg novog izvođača te nagradu CMC festivala za izvođača godine. Uspešnu godinu zatvara album Božićno jutro, a veličanstvena promocija održana je na koncertu u Lisinskom koji je bio rasprodan čak 20 dana pre održavanja.

  1. godina donela je nagradu Porin u kategoriji Najbolji videobroj te nagradu HDU-a za ženskog izvođača godine.
  2. godine izdanja Mije Dimšić nagrađena su s čak 6 nagrada Porin, i to u kategorijama Album godine, Pjesma godine, Najbolji album pop glazbe, Najbolja produkcija, Najbolji album popularne duhovne glazbe i Najbolje likovno oblikovanje. Pjesma Bezimeni proglašena je najemitiranijim singlom prošlogodišnjih izdanja Splitskog festivala i CMC festivala, a nagrade Tereza Kesovija Music Puba za najbolju pjevačicu, Zlatni studio za najbolju pjevačicu te ona HDU-a za najprodavaniji album godine samo su potvrdile više nego uspješnu diskografsku godinu.
  3. godine izdanja Mije Dimšić nagrađena su sa čak 6 nagrada Porin, i to u kategorijama Album godine, Pesma godine, Najbolji album pop muzike, Najbolja produkcija, Najbolji album popularne duhovne muzike i Najbolje likovno oblikovanje. Pesma Bezimeni proglašena je najemitovanijim singlom prošlogodišnjih izdanja Splitskog festivala i CMC festivala, a nagrade Tereza Kesovija Music Puba za najbolju pevačicu, Zlatni studio za najbolju pevačicu te ona HDU-a za najprodavaniji album godine samo su potvrdile više nego uspešnu diskografsku godinu. Godinu dana kasnije usleedila je objava albuma Sretan put koji je svoje izdanje takođe dobio na LP-u, a pesme Pomiče se sat, Sva blaga ovog svijeta, Unatrag, Cesta do sna i Ovaj grad, ponovo su osvojile radijski eter, dok je poslednja proglašena najemitovanijom pesmom Zagrebačkog festivala. Hit singl Sva blaga ovog svijeta koji je Mia snimila u saradnji s Markom Toljom, nagrađena je i Porinom u kategoriji Najbolja vokalna saradnja.
    Mijina CD i LP izdanja, kao i majice sa naslovnicom albuma Život nije siv možete nabaviti u Jugotonu, Nušićeva 27, u Beogradu ili naručiti putem shopa jugoton.net
163 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail