Top Novosti

DODELOM NAGRADA ZAKLJUČEN 14. DORF U VINKOVCIMA Želimiru Babogredcu dodeljena nagrada za životno delo


Povezivanjem programa 8. Antičkih filmskih večeri i 14. Festivala dokumentarnog rock filma, slavonski ljubitelji dokumentarnih filmova u Filmskoj nedelji od 18. do 22.avgusta uživali su u projekcijama recentne filmske produkcije, uz popratni program. Filmska nedelja održana je u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci uz pridržavanje epidemioloških mera i ograničen broj sedećih i stajaćih mesta.
DORF nagradu za životno delo Želimiru Babogredcu, dugogodišnjem direktoru izdavačke kuće Croatia Records, uručio je Toni Šarić, umetnički direktor i osnivač DORF Festivala. “Muzičar, menadžer i nagrađivani producent sa veoma uspešnom diskografskom karijerom, uz to i veliki kolekcionar vinila i vlasnik impresivne zbirke Beatles memorabilije, Želimir Babogredac, apsolutno je zaslužio da primi ovu nagradu upravo u Vinkovcima gde je zapalio puno malih r’n’r vatri koje su nastavile da gore i danas. Festival DORF ovom nagradom skromno se zahvaljuje u ime brojnih vinkovačkih muzičara i zaljubljenika u muziku”, izjavio je Toni Šarić.
Želimir Babogredac osnivač je i odlične rock grupe The Milky Way 1969. u Vinkovcima, a prvu postavu činili su su pevač Želimir Ivković, Ivan Iživkić na bubnjevima, Željko Vrtarić na gitari i basista Zdenko Jakuš, koji su od tada svirali u sastavima The Lewis i Ž & Tumbstones. Svirali su hard rock i blues standarde svetskih grupa i vokalnih solista. Nakon poduže pauze ponovo su se okupili 2012. godine u istoj postavi, a već iduće godine snimili su četiri autorske pesme od kojih su se u radijskom eteru izdvojile Hej čuj i Nabrijani bajkeri. Više o samoj grupi, ali i uopšteno o rrock sastavima iz Vinkovaca može se naći u knjizi Rock u Vinkovcima autora Želimira Ž. Ivkovića koju je Croatia Records objavila 2019. godine.

73 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail