Top Novosti

Brand iz umetničke radionice Bisere Veletanlić

Vodimo vas u novu dimenziju kreativnosti…

Brand iz umetničke radionice Bisere Veletanlić.


Kombinuj sa svojim stavom!

Majice sa reprodukcijom umetničke slike Bisere Veletanlić donose osećaj uhvatljive slobode i prostranstva, stalnog stvaranja i traganja, za sve one koji svakodnevno osvajaju nove dimenzije stvarnosti i mašte.
Bisera je ponovo očarala kreativnošću i darom.
Vešto rasipajući boje u nijansama, i u ritmovima.
Upoznaj novi ritam, dobro poznate pesme… i kombinuj sa svojom bojom. I svojim stavom.
majice nabavite u Jugotonu, Nušićeva 27, Beograd
telefonom na broj 011 322 53 62
ili putem shopa: jugoton.net
foto session: Andjela Zebić

Umetničko stvaralaštvo jedinstvene i izuzetno poštovane umetnice Bisere Veletanlić odavno je osvojilo i oduševilo ljude ovih prostora, a i šire. Njenom glasu, interpretaciji, pesmama i darovitosti dive se generacije. Ta moćna kreativna priča uvek je aktuelna tema. Bisera se odavno bavi i slikarstvom. A ljudi iz sveta boja i slika kažu da na platno vrlo vešto raspe emocije, u nijansama, i u ritmovima. Kažu, da i njene slike pevaju. I kroz njih provejava muzika. Sada je pred nama neočekivano iznenađenje. Uplovićemo u jednu novu dimenziju lepote. Na majicama je urađena reprodukcija umetničke slike koju je naslikala Bisera.
“Počela sam da slikam negde 1985. Sasvim neplanirano. Mnogo sam se družila sa slikarima. Kako nisam uopšte pevala, sedela bih u njihovim ateljeima i posmatrala kako slikaju. Valjda je tada to sve ušlo u mene. Jednog dana su me stavili u jedan ćošak, dali mi platno, nekoliko boja, dve četkice, i ja sam se tu igrala bojama.
Odmah sam kupila one velike debele papire za slikanje, nakupovala nešto boja, neke dobila od mojih prijatelja slikara. Mnoge mi je dala i Olja Ivanjicki, između ostalih pratila je šta radim i često me bodrila rečima: „Nemoj slučajno da prestaneš da slikaš, jer ćeš se razviti u opasnu slikarku”- seća se Bisera.


Silvia Monrós Stojaković, ugledni prevodilac, pisac i autor mnogih kultnih knjiga, povodom Biserine izložbe slika 2015. godine u galeriji Singidunum u Beogradu napisala je:
“Bisera je jedina koja i dalje traje iz nekadašnjih vremena pionira domaće muzike a koja nije ni doslovno narodna, a ni naknadni sociološki fenomen turbo-folka. Ona je izvorna umetnica. Dosledna sebi. Kako bilo, periodi nepevanja umeju ponekada da potraju čitavu večnost kod ove naše raskošne umetnice koja traje, znači, i odoleva. Ali koja negde u sebi ipak tuguje. Kao i svaki umetnik kome se prikraćuje puna mera. Međutim, Bisera zapravo ne zna za tugu. Ona može da pobesni, dabude isključiva, jednostrana a itekako i u pravu. Ali za tugu ne zna: ona znasamo za dugu. Kad ne može svoje boje daprospe u pesmi, Bisera će se latiti slikarskog platna.Bela hartija, prazno platno, ekran preko čijih društvenih mreža bežiš od sebei od sopstvenog stvaralaštva jer je oko tebe pustoš a u tebi praznina od silnehalabuke. Ta bela hartija ili ekran, za pesnika. Ta neka podloga, za slikara. Za slikara koji to i nije. Koji samo razliva boje svoga glasa kadne peva. A čija je svaka slika ceo ciklus, a svaki ciklus nova pesma: to jepravi podvig! I ne samo podvig.Još ranije je Bisera imala nekoliko izložbi svojih likovnih radova, pa i dok smotokom devedesetih bili goli i bosi, a ona opet pevala „Ručak“, a slikesvoje nazivala i po Horasu Silveru ili Majlsu Dejvisu. So what. Moćnoulje na platnu iz doba kad nas je Bisera, na beogradskom „Platou“, tokom tihdevedesetih, i ovako i onako darivala svojim osnovnim pozvanjem, pa šta”!


Majice koje će sigurno postati novi brand iz Biserine umetničke radionice možete nabaviti u Jugotonu ili naručiti putem shopa za celu Srbiju, na adresi jugoton.net

542 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail