Top Novosti

Bisera muzičke scene u Zagrebu predstavila CD i LP “Bisera”

Studio Croatia Recordsa u zagrebačkoj Dubravi bio je mesto okupljanja legendarnih umetnika, a povod je bio predstavljanje albuma “Bisera” s najvećim hitovima Bisere Veletanlić, muzičke dive koja je obeležila 55 godina umetničkog stvaralaštva. U saradnji dve velike diskografske kuće, Jugoton-Croatia Recordsa i PGP RTS-a početkom aprila ove godine objavljen je CD na kojem se nalazi 20 najvećih hitova poput “Još jedna šansa”, “Zlatni dan”, “Nikad više”, “Ne plači” i “Ručak za dvoje”. Samo nekoliko meseci kasnije Biserini hitovi objavljeni su i na ljubičastom vinilu čime je ovo izdanje dobilo na luksuznosti.

Oba izdanja predstavljena su nedavno na Sajmu medija i knjiga u Beogradu, a u ponedeljak 25.11.2019. i u Zagrebu. Direktori Croatia Recordsa i PGP RTS-a, Želimir Babogredac i Vladimir Grajić, veliki kompozitor Kornelije Kovač, menadžer za odnose s javnošću Jugoton-Croatia Recordsa, Natalija Cajić imali su samo reči hvale za ovu legendarnu pevačicu koja je svoj veliki doprinos dala u zabavnoj i jazz muzici.

“Iako je ovo za mene jako emotivan trenutak, nećete me danas videti da plačem. Neću vas previše ni zamarati s rečima, ali moram reći da sam mnogo zahvalna svima vama koji ste danas došli zbog mene, zahvalna sam i ljudima koji su mi pomogli da doživim ovakve trenutke. Želim vam samo reći da sam srećna”, rekla je vidno dirnuta Bisera.

No, emocije su ipak bile jače, a Bisera je krišom brisala suze kad su je zagrlile Gabi Novak i Tereza Kesovija, njene kolegice i prijateljice. Ibrica Jusić, Miro Ungar, Siniša Škarica, članice sastava The Frajle, Mia Dimšić, Paula i Đelo Jusić Jr.,Ivica Propadalo, glavni državni revizor Ivan Klešić, samo su neki od zvanica koji su hteli da stisnu ruku velike umetnice i da joj čestitataju na velikom jubileju, ali i muzičkoj priči koja se nastavlja jer je direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac najavio nove Biserine projekte koji će se ostvariti u saradnji sa PGP RTS-om.

Foto: Nikola Knežević

326 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail