Top Novosti

VLADA, GILE, PIKO & ŠVABA – Na rođendan Vlade Divljana Croatia Records i PGP RTS oživeli Fantastičnu četvorku!

“Srećan ti rođendan, žele bube i ptice, i njima je srećan dan – srećan ti rođendan”, kaže refren pesme “Srećan ti rođendan” koju je pre 28 godina napisao Vlada Divljan, legendarni frontmen Idola i jedan deo Fantastične četvorke zvane Vlada, Gile, Piko & Švaba. Vlada bi proslavio 61. rođendan. Napustio nas je pre 4 godine, a tuga nikada nije prestala. Izdanje “Lutka koja kaže ne”, na kojem je Vlada autorski pokazao svoju briljantnost, od 1991. godine do danas, spletom okolnosti, nije dobilo svetla reflektora kakva zaslužuje. Zato je Croatia Records u saradnji s PGP RTS-om, a uz potporu Srđana Gojkovića Gileta, Ivana Pika Stančića i Zorana Radomirovića Švabe odlučila remasterizovati i reizdati ovaj kultni album.

“Materijali su prošli nezapaženo kao žrtva neke životne situacije i vremena u kojem je nastajao. No, postoje obožavaoci koji se kunu u album i koji s vremena na vrijeme priđu na nekom koncertu te pričaju o njemu i pitaju se zašto se ne objavi na CD-u. I sada konačno posle toliko godina stigla je prilika da se on u nekom normalnijem vremenu pojavi” – kaže Gile.

I kako bi na kraju knjižice napisao Nikola Knežević,urednik izdanja – “Vlada, Gile, Piko & Švaba nisu samo muzičari, umetnici, velikani, rockeri, oni su Lusteri koji svojom muzikom i danas obasjavaju naše prostore, oni su Fantastična četvorka koja nikada neće biti zaboravljena, lutka koja je znala reći ne kad je to bilo potrebno. Spavaj Vlado, anđele naš – živela zauvek muzika Vlade, Gileta, Pika & Švabe!”

765 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail