Top Novosti

Veličanstveni koncert Amire Medunjanin iz pulske Arene objavljen na Blu-rayu i dvostrukom CD-u

Amira Medunjanin jedna je od najboljih world music umetnica, a njezina interpretacija sevdaha i uopšteno, tradicionalne muzike ostavlja bez daha. Stoga je svaki njezin koncert neprocjenjivo iskustvo, a onaj održan u predivnom ambijentu pulske Arene u avgustu 2018. godine posebno se istaknuo – kraljica sevdaha nastupila je pod zvezdanim nebom i publiku povela na čarobno putovanje.

Objavom albuma “Ascending” u izdanju Croatia Recordsa i snimljenog u pratnji izvrsnog sastava iz Norveške – TrondheimSolistene, Amira je obeležila 15 godina karijere, odnosno posvećenosti tradicionalnoj muzici i njezinoj interpretaciji. Koncert u pulskoj Areni predstavlja svojevrsni vrhunac dosadašnje Amirine karijere – 20 pesama na Blu-rayu i dvostrukom CD-u retrospektiva su njezinog opusa.
“Što te nema” prvi je objavljeni live singl koji svedoči Amirinu vokalnu raskoš, uz ostale pesme izvedene to veče i u kojima sada možete uživati gledajući i slušajući ovo izdanje: “Emina”, “Tiho noći, moje zlata spava”, “Oj, ti momče Ohrigjanče”, “Moj dilbere”, “Ajde Jano kolo da igramo”, “Gde si dušo, gde si rano”, “U đul bašti” i druge.

Na koncertu u Areni Amirin ansambl činili su vrhunski muzičari, ujedno i njezini stalni saradnici: Ante Gelo i Boško Jović na gitarama, Bojan Zulfikarpašić na klaviru i Zvonimir Šestak na kontrabasu, naravno u pratnji solista iz Trondheima. Osim njih, kao gosti pojavili su se Ismail Lumanovski na klarinetu i Nikola Stajić na gitari.
Muzičku produkciju ovog live albuma potpisuju Ante Gelo, koji je uz Bojana Zulfikarpašića raspisao i većinu aranžmana, i Goran Martinac iz Croatia Records studija, ujedno zaslužan i za miks i mastering. Fotografije su delo Danila Memedovića, dok likovno oblikovanje potpisuje Tarik Zahirović.

 

760 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail