Top Novosti

SNIMAK KONCERTA VLATKA STEFANOVSKOG IZ KONCERTNE DVORANE VATROSLAVA LISINSKOG OD SADA NA BLU-RAY I CD IZDANJU

Snimak koncerta jednog od najvećih gitarističkih virtuoza naših prostora, Vlatka Stefanovskog, od sada možete pogledati na Blu-ray i CD izdanju, pod nazivom “Live at Lisinski”.

Objavom sjajnog samostalnog koncerta održanog u zagrebačkom hramu kulture, Vlatko zaokružuje veoma uspešnu godinu, u kojoj je promovisao album “Mother tongue” i održao niz zapaženih koncerata širom regije.

Osamnaest pesama izvedenih u prepunoj dvorani Lisinski presek su karijere jednog od najvećih muzičara ovih prostora, a hitovi poput “Jovano, Jovanke”, “Makedonsko devojče”, “Čuvam noć od budnih” i “Čukni vo drvo” ovaj put su predstavljeni u ruhu akustične gitare. Koncert su uveličali njegovi dugogodišnji prijatelji, makedonski muzičari Vera Miloševska Josifovska i Oliver Josifovski koji su uz Stefanovskog izveli tradicionalnu makedonsku pesmu “Eleno, kerko” te “Koljo”. U muzički repertoar savršeno su se uklopili i Bow vs. Plectrum, jedinstveni dvojac iza kojeg stoje Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu s kojima je Stefanovski sarađivao na pesmi “Mista Dance”s njihovog prvenca “Bow vs. Plectrum”.
Da ovo muzička veče bude zaista posebno pobrinula se i Josipa Lisac koje je bila iznenađenje večeri. Josipa je ponovo briljirala pevajući jednu od najpopularnijih makedonskih tradicionalnih pesama “Jano mori”.
Muzički producent koncerta je Goran Martinac, producenti snimanja Nikolina Mazalin i Rajko Pavlović, a reditelj Davor Levicki.

299 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail