Top Novosti

Rade Šerbedžija – snimak koncerta iz HNK u prodaji na CD-u i Blu-rayu


Koncert “Već sam ti pričao”, glumačke legende, pesnika i muzičara Radeta Šerbedžije održan 2019. u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu objavljen je na CD-u i Blu-rayu pod imenom Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor band @ HNK Zagreb.
Gotovo već tradicionalno, krajem godine Rade Šerbedžija priušti zagrebačkoj publici koncert za pamćenje, a ovaj je bio poseban upravo zbog mesta održavanja, pozorišne pozornice na kojoj je Šerbedžija briljirao u mnogim predstavama. Upravo zato je Šerbedžija započeo ovaj koncert monologom Melkiora Tresića iz Rankovićevog romana Kiklop nakon čega je sjajno interpretirao pesme iz svoje bogate karijere.
Pesme Vrijeme je, draga, vrijeme je, Protuletje se otpira, Barbara, Rastanak i mnoge druge uz pratnju dugogodišnjeg Radetovog benda Zapadni kolodvor zvučale su snažno i uverljivo, a mnoge je Rade i duhovito najavljivao. Koncert je završio pesmama Ostala si uvijek ista, Moj spomenče plavo cvijeće te neizostavnom Ne daj se Ines. Kao i na svakom velikom koncertu Rade Šerbedžija ima vrhunske goste, a pozornicu s njim su to veče delili: Damir Urban, Vlatko Stefanovski, Matej Meštrović, Jure Ivanušić te njegova kćer Milica Mimi Šerbedžija.
Na CD-u se nalazi ukupno sedamnaest pesama, a ceo snimak koncerta na kojoj na kojoj je dvadeset i jedna pesma nalazi se na Blu-rayu koji sadrži i bonus track – snimak nastupa Radeta Šerbedžije i Vlatka Stefanovskog s njihovog prošlogodišnjeg nastupa na dodeli nagrade Zlatna bubamara popularnosti na kojoj je Rade primio internacionalnu nagradu za životno delo.

226 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail