Top Novosti

Pet godina od najvećeg diskografskog poduhvata na ovim prostorima izdanja – “Bijelo dugme-Box set deluxe”

Najveći diskografski poduhvat u istoriji ovih prostora “Bijelo dugme – Box set deluxe”, koji obuhvata kompletnu diskografiju jednog od najvećih rock bendova objavljen je pre pet godina 14.11.2014. Interesovanje fanova u regiji, ali i širom sveta, ne jenjava od početka prodaje box seta,te svedoči o važnosti i veličini benda Bijelog dugmeta i samog projekta “Box set deluxea”.

Bijelo dugme – Box set deluxe” po prvi put je objedinio svih devet studijskih albuma na novom 180-gramskom vinilu, uz bonus singlicu “Top/Ove ću noći naći blues”. Ovo limitirano, luksuzno izdanje obogaćeno je i knjigom “Bijelo dugme” na 296 stranica s velikim brojem nikad objavljenih fotografija i dokumenata iz diskografske karijere Bijelog dugmeta, download šifrom za preuzimanje svih remasterizovanih pesama iz ovog box seta te retkim memorabilijama grupe. Objavom tog luksuznog izdanja, najveća diskografska kuća ovih prostora, odala je počast jednoj velikoj muzičkoj karijeri koju su pratile brojne generacije obožavalaca.

Bend koji je 1974. niknuo na temeljima muzike šezdesetih i njenih prvaka kao što su The Beatles, The Rolling Stones, The Who i drugi doneo nam je celi niz hitova na pločama “Kad bi bio bijelo dugme”, “Šta bi dao da si na mom mjestu”, “Eto! Baš hoću!”, “Bitanga i princeza”, “Doživjeti stotu”, “Uspavanka za Radmilu M.”, “Bijelo dugme”, “Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo” i “Ćiribiribela”. Ovi su epohalni albumi još jednom ugledali svetlo dana. Naime, za ovaj posebni povodo, sva izdanja Bijelog dugmeta remasterizovana su u svetski poznatom Abbey Road studiju pod palicom Seana Mageeja.

Osim vinilnog box seta, tu je i “Bijelo dugme – CD Box set deluxe” koji po prvi put objedinjuje svih devet studijskih albuma na CD-ima uz bonus, dvostruki deseti CD “Pjesme sa singl ploča i neobjavljena pjesma”. Dvostruki CD sadrži sve singl pesme Bijelog dugmeta iz perioda 1974. – 1981. godine uključujući bonus singlove Ipe Ivandića i Bijelog dugmeta “Džambo” i “Vatra” te po prvi put digitalizovanu pesmu “Ove ću noći naći blues” snimljenu na Boom Pop festivalu u Ljubljani 1974. godine, kao i ekskluzivnu, nikada objavljenu pesmu “Playing the part” iz 1981. godine. Ovo izdanje obogaćeno je i knjižicom na 52 strane.

Uz ova dva luksuzna box seta, tu je i Super Audio CD “Kad bi’ bio bijelo dugme”, DVD izdanje “Bijelo dugme” sa 34 video spota sa remasteriranim zvukom iz Abbey Road studija i knjiga “Bijelo dugme” na 296 strana.

 

518 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail