Top Novosti

NOVI STUDIJSKI ALBUM OPĆE OPASNOSTI, “KARTA DO PROŠLOSTI

Dočekali smo i to, novi album Opće Opasnosti, jednog od najpopularnijih rock bendova je u prodaji. Pet godina od poslednjeg studijskog albuma “Rocker… to sam ja” šestorka od koje uvek dobijemo samo najbolje – Pero Galić, Slaven Živanović Žiža, Vlado Soljačić Sojka, Josip Kamenski Kameni, Igor Kolić i Branimir Jovanovac Bani – odlučili su  da svoje fanove oduševe novim CD-om. Nakon objave istoimenog poslednjeg singla bilo je jasno kako će album “Karta do prošlosti” biti nošen žestokim riffovima, prepoznatljivim Perinim vokalnim bravurama i čvrstom ritam sekcijom. Od prve pesme “Karta do prošlosti”, preko već objavljenih “Kriva si”, “Gubim tlo pod nogama”, “Da je Bog dao”, “Pakleni vozači” feat. Atomsko sklonište, novih koje će sigurno pronaći put do svih fanova “Sad mi reci”, “Ratnik ili patnik”, “Vuk samotnjak”, “Bivše ljubavi”, “Pusti me na miru”, “Vrati se”, “Zbogom anđele” do zaključne “Moja ljubavi” koja u akustičnom maniru zaključuje ovaj sjajan album za koji već sada možemo reći da je rock album godine.

“Album mora imati nekakav početak i kraj povezanih pesmama i po nama je cela priča uspela, a publika će, siguran sam, sve to i prepoznati”, zaključio je frontmen Pero Galić.

Sve pesme na novom albumu, osim “Pakleni vozači”, snimljene su u studiju MAK u Gradištu pod producentskom palicom Branimira Jovanovca Banija, a potpisuje ih njihov veliki prijatelj s kojim su neraskidivo povezani, Mario Vestić. Bani je naglasio kako je činjenica da je album sniman u mestu gde se osećaju kao kod kuće rezultirala posebnom hemijom koju uvek uspešno prenesu u svoje pesme. Sve ove godine publika to prepoznaje, a Opća im se odužuje na najbolji mogući način – sjajnim albumima.

697 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail