Top Novosti

NOVI ALBUM MATIJE DEDIĆA EKSKLUZIVNO NA DEEZERU

Tajna vještina – muzika Zlatana Stipišića Gibonnija


Matija Dedić renomirani je muzičar svetskoga glasa i pijanista čija se virtuoznost potvrđuje iz izdanja u izdanje. Fasciniranost muzikom provela ga je kroz različite muzičke pravce, a najveću inspiraciju pronašao je u slobodi izražavanja koju mu pruža jazz. Nakon brojnih Porinom nagrađenih izdanja i kompozicija, Matija je pronašao izazov u obradama pesama jednog od najistaknutijih autora – Zlatana Stipišića Gibonnija. Novo izdanje Tajna vještina, koje broji 9 instrumentalnih obrada najlepših Gibonnijevih kompozicija, od danas je ekskluzivno dostupno na Deezeru, a uskoro i u fizičkom obliku.
Divji cvit, Žeđam, Cesarica i Kad sam nasamo s njom, svima su poznati naslovi koje je Matija majstorski odsvirao u intimnim, emotivnim jazz obradama, zadržavši pritom esenciju i bit originalnih verzija.
“Nije da se i pre nisu obrađivale Gibonnijeve kompozicije, no ovo što je Matija učinio s Cesaricom, Žeđam, Temperom, Divjim cvitom ili Sve ću preživit doista spada u red “tajne vještine”… Osnovna melodijska linija ostala je čista, prezentna i neodvojiva od Gibonnija, a sve oko nje je jasna, nepobitna i neponovljiva Matijina improvizacija i kreacija kojima slušaoca upućuje na nova slušanja i promišljanja, te ga vodi do neslućenih muzičkih obala.” – piše u knjižici izdanja novinar i muzički kritičar Aleksandar Dragaš.
Sve kompozicije osim Nisi više moja bol (Muzej Mimara, Dan najbolje domaće muzike Narodnog radija 2019.) snimljene su u zadužbini Ilije M. Kolarca kod snimatelja Dejana Vozlića. Album je producirao Matija Dedić, dok je mix i mastering radio Goran Martinac iz Croatia Records studija.

264 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail