Novosti

Nezaboravne pesme Zorana Kalezića u ediciji „50 originalnih hitova“

Edicija 50 originalnih hitova donosi nezaboravne pesme na trostrukom CD-u jednog od najpoznatijih i najpopularnijih pevača narodne muzike – neponovljivog Zorana Kalezića. Najveći opus svojih hitova Zoran Kalezić je snimio za Jugoton. Toplim autentičnim glasom i dubokom emocijom, jedinstvenom interpretacijom i doživljajem pesama, on ostavlja veliki i značajan trag u narodnoj muzici. Njegove pesme i danas se rado slušaju i u njima se prepoznaju iskrena osećanja. Zato ih ljudi toliko vole.
U ediciji 50 originalnih hitova objavljene su samo neke od najvoljenijih i najpopolarnijih pesama koje će se zauvek slušati. Ovo izdanje obradovaće mnoge poštovaoce lika i dela Gospodina iz sveta muzike, koji uvek iznova oduševljava svojim prisustvom na muzičkoj sceni.
Njegov karakteristični promukli glas, setne pesme, kao i tekstovi za najširu publiku, doneli su mu veliku popularnost. Prvi solo nastup ima na „Beogradskom proleću“, gde učestvuje pored Dragana Stojnića, Cuneta Gojkovića, Dušana Jakšića i drugih. Zatim se nižu nastupi i nagrade na festivalima: 1971. Prva nagrada na festivalu zabavne pesme „Crna Gora 71“ za pesmu „Zbog đevojke Crnogorke“, 1973. Prva nagrada na festivalu „Akordi Kosova“ za autorsku pesmu „Vratiću se majko“ za /tekst i kompoziciju/; 1978. Prva nagrada na festivalu „Ilidža 78“ za pesmu „Jednoj ženi koje nema više“ čiji je autor i koju je posvetio Silvani Armenulić, pobeda na Medjunarodnom festivalu ,,Mesam“ pevač godine i pesma godine za kompoziciju Moj dobri andjele. Pored mnogobrojnih nagrada koje je Zoran dobijao od početka karijere, trofeja i odličja koja krase njegov dosadašnji rad na estradi, dobio je još i drugu nagradu na Festivalu narodne muzike u Parizu, Prvu nagradu na festivalu „Beogradsko proleće“.
Godine 1984. dobitnik je nagrade svog rodnog grada „Dan oslobođenja Danilovgrada“.
Dobitnik je nagrade Dana oslobodjenja Podgorice „19. decembar“ za 2015. godinu.
Šest ipo godina je bio predsjednik Udruženja estradnih umetnika Srbije. Vlasnik je Estradne nagrade Srbije i nosilac statusa Istaknutog umjetnika Jugoslavije. Dobitnik je oskara za životno delo u Crnoj Gori.
Retki su pevači koji su prodali preko 20.000.000 nosača zvuka, Zoran Kalezić je jedan od njih. Uvek veran sebi i muzici, ide dalje krupnim koracima boreći se da iz sebe izvuče najbolje i najiskrenije se da svojoj publici.
Jedanaest godina je živeo u USA i kao umetnik dobio Američko drzavljanstvo.
Dobitnik je i nagrade za životno delo na festivalima ,,Miholjsko leto“ 2014 godine, zatim „Moravski biseri“ 2015 godine.
Povodom obeležavanja 50 godina bavljenja muzikom pripremio je dvostruki CD pod naslovom ,,Pedeset godina života sa muzikom” od kojih je jedan solistički koncert uživo ,,Kotrlja se život,, a na drugom pet novih pesama na tekstove istaknutih crnogorskih pesnika Aleksandra Lesa Ivanovica, Dragana Radulovića i Vitomira Vita Nikolića.

211 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail