Novosti

NAJVEĆI HITOVI VELIKANA NOVOG TALASA, THE ANIMATORA, OD SADA NA KOMPILACIJI IZ EDICIJE GREATEST HITS COLLECTION


Krešimir Blažević jedan je od najvećih rock tekstopisaca naših područja, a The Animatori zasigurno jedni od najboljih predstavnika novog talasa. Ne zovu uzalud Krešu Elvisom Costellom, jer njegove pesme su u jednu ruku zaista na tom nivou briljantne, a u drugu ruku toliko pitke i jednostavne da su ih do danas upijale brojne generacije, i oni koji vole kompleksniju muziku, ali i oni koji posežu za nešto blažim oblicima. Njihove pesme su ujedno i himne jedne generacije, uz njih se naglas pevalo Ostat ću mlad, Anđeli nas zovu da im skinemo krila, Komarci (Ljeto nam se vratilo), Male curice, Kao ogledala, Proljeće je zakucalo vrata pokraj nas, Omladinska, U šume za bregove, oni su bili naš letnji rendez-vous, oni su bili predstavnici naše omladine. U ediciji Greatest Hits Collection svrstani su najveći, puno puta je bilo mesta za The Animatore, ali kako njihovo vreme nikada ne bledi, tako je i Croatia Records 13 godina nakon odlaska Krešimira Blaževića i više od 20 godina od formalnog kraja benda The Animatori, odlučila da objavi kolekciju 23 najveća hita ovog sjajnog benda.

Iako je jedan CD s 80 minuta trajanja mali prostor za ono što su iza sebe ostavili The Animatori uspele su se ugurati neki od najvećih hitova, a osim spomenutih tu su i Ljetni rendez vous, Mislio sam da…, Djevojke u gradskim nošnjama, Ona nije ovdje, Mađarac, Bijeg, Kamo odlazi svjetlo, Dok ležim cijeli dan u sjeni, Dvije pijane budale, Kasno je za prosinac, Ima još puno vremena, Kad se vratim kući, Svi momci i djevojke, Ja ne razumijem i Ona kaže je.

Da su privlačili pažnju najvećih muzičara toga razdoblja dovoljno govori činjenica da su im albume producirali vrhunska imena poput Huseina Hasanefendića Husa, Branka Bogunovića Pifa, Željka Brodarića Jappe i Vedrana Božića.

484 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail