Top Novosti

„MIŠO KOVAČ – ANTOLOGIJA“ SA 131 PESMOM PO MIŠINOM IZBORU

Najopsežnija kolekcija pesama muzičke legende

Novo izdanje iz edicije Antologija, šestrostruki CD sa 131 pesmom po izboru muzičke legende Miše Kovača obradovaće poštovaoce ovog jedinstvenog pevača.
Mišo je oduvek bio muzički fenomen naših prostora, a u čast njemu i njegovoj neverovatno uspešnoj karijeri objavljivane su brojne kompilacije. Neke su obeležavale određeno razdoblje delovanja, neke su bile odabir samo najvećih hitova, a upravo je dostupna i najopsežnija kolekcija pesama koja seže u same početke njegovog delovanja do najnovijeg razdoblja. Šestrostruko CD izdanje dolazi s bogatim popratnim sadržajima, knjižicom na 52 stranice u kojoj se nalaze retke fotografije Miše Kovača, autora Stanka Karamana, Marka Čolića i Ivice Jakića te iz privatne arhive supruge Lidije Kovač i arhive Jugotona, odnosno Croatia Recordsa.

“Ako me ostaviš”, “Ostala si uvijek ista”, “Malo mi je jedan život s tobom”, “Drugi joj raspliće kosu”, “Proplakat će zora”, “Noćas ćemo zemlji ko materi reći”, “Svi pjevaju, ja ne čujem”, “Zalij to cvijeće suzama sreće”, “Nikoga nisam volio tako”, “Jedina prava bila je ona”, samo su neki od hitova koji su proslavili Mišu Kovača, a koji se nalaze na Antologiji. Tu je i njegova prva singlica, obrada velikog hita Raya Charlesa, Ne mogu prestat da te volim (I Can’t Stop Loving You), ali i zadnji singl iz 2018. godine Pismo moja. Obuhvaćen je najveći deo karijere, kako s najpopularnijih tako i s onih manje popularnih, ali ništa manje cenjenih albuma. Stoga je ova kompilacija najobuhvatnija do sada.

“Jako je teško bilo odabrati najlepše Mišine pesme za Antologiju. Možda je to i razlog zašto je Mišina Antologija objavljena tek sada. Teško je bilo takvu karijeru svesti na broj pesama koje stanu na nekoliko CD-a i baš zato ova Antologija nije jedno standardno greatest hits izdanje. Ova antologija je Mišin odabir njegovih najdražih pesama, svojevrstan poklon svojoj publici koja ga toliko verno prati i obožava. Zasluženo, jer Mišo ni u jednom trenutku svoje karijere nije prestao da uvažava i sluša svoje obožavaoce.”, piše u knjižici izdanja Nikolina Mazalin, kreativna direktorica Croatia Recordsa i Mišina muzička urednica.

“Ono što vidite i čujete na njegovim koncertima – to jeste Mišo Kovač i privatno. Sav u pokretu, poletu, često namršten, zabrinut, ali često i nasmejan i srećan. Šutljiv i pričljiv istovremeno. On je slika i prilika svojih pesama; njemu se emocije čitaju s lica, u pogledu, on ne ume ništa da krije, niti je to ikad pokušavao. Čitava njegova karijera je roman o nepatvorenoj emociji. Koja vas, slušajući iznova njegove pesme, zarobi i ne pušta. Do poslednje suze i poslednjeg drhtaja.”, rekao je za potrebe ovog izdanja velikih poznavatelj lika i dela Miše Kovača, ugledni novinar Petar Luković.

333 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail