Top Novosti

Legendarni gitarista YU grupe, Miodrag Bata Kostić, objavio solo album “Staro gvožđe”

Miodrag Bata Kostić deo je probrane ekipe koja je 70-ih godina ušla u gitarističku elitu bivše države, a zbog svog jedinstvenog i inovativnog pristupa pomaknuo je granice kada govorimo o umeću sviranja gitare. Publici najpoznatiji kao gitarista legendarne YU grupe, Bata Kostić svojom je kombinacijom etna i blues-rocka stvorio gitaristički potpis koji se prepoznaje na prvo slušanje, a koji je mnogim budućim bendovima poslužio kao nepresušan izvor inspiracije.

Nakon dugo godina diskografske pauze, Kostić predstavlja projekat pod nazivom Bata Kostić Company, a izdanje “Staro gvožđe” studijski je album s 11 novih pesama koje mirišu na zlatno doba rock muzike naših prostora. Sjajnu ekipu muzičara okupljenih u svrhu snimanja još jednog vrhunskog rock štiva čine Nenad Božić (bas gitara i glavni vokal), Nikola Mirković (gitara i vokal), Isidor Gerić (bubnjevi) i Miodrag Bata Kostić (gitara i vokal), a kao gostujući muzičari pojavljuju se Aleksandar Saša Lokner (klavijature), Miroslav Cvetković (bas gitara i prateći vokali) te Nina Ćorić (prateći vokali). Sve kompozicije potpisuje Bata Kostić, dok je produkciju albuma radio sjajni Miroslav Cvetković.

Godine 1975. Miodrag Bata Kostić sa 4 je pesme učestvovao na “Kongresu rock majstora”, izdanju koje je okupilo ponajbolje gitariste tog vremena uključujući Gorana Bregovića, Vedrana Božića i Josipa Bočeka. Njegov utjecaj na razvoj rock muzike ovih prostora neupitan je, a sve ljubitelje dobre muzike sigurno će obradovati “Staro gvožđe”, izdanje kojim Kostić pokazuje kako se i dalje radi o vrhunskom rock gitaristi.

Foto: Borislav Blagoja Pešić (The Worst)

248 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail