Top Novosti

FOR HIM AND HER AMIRE MEDUNJANIN OBJAVLJEN NA BOGATO OPREMLJENOM DVOSTRUKOM VINILU

For Him and Her, novi studijski album world music dive Amire Medunjanin, objavljen je na bogato opremljenom dvostrukom vinilu.
For Him and Her jedinstveni je hommage Silvani Armenulić i Tomi Zdravkoviću, njima koji su stvarali u zlatnom vremenu diskografije dok je vinil bio glavni medij za slušanje muzike. Danas, u 2020. godini, slušati Tomine i Silvanine pesme s vinila, u neprikosnovenoj interpretaciji Amire Medunjanin, predstavlja poseban doživljaj. Kako je to lepo sročio književnik Miljenko Jergović u svom osvrtu na album: “…pesmu otpeva onakvom kakva jesma jeste, ali kakvom je, začudo, nismo pre čuli.”
Dvanaest pesama – prvu ploču otvara Svirajte mi tiho, tiše, a drugu Kad se voli, što se rastaje – na sjajnom vinilnom izdanju uz pripadajuću knjižicu i download kod za preuzimanje albuma u mp3 verziji nešto je što svaki ljubitelj, kako Amirinog, tako i Tominog i Silvaninog stvaralaštva mora da ima. U knjižici izdanja Petar Peca Popović, poznati novinar, rock kritičar i publicist, piše: “U dvanaest izabranih pesama ona Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić, kolosalnim pojavama jugoslovenske estrade i poslednjim istinskim reprezentima kafanske muzike, odaje znake dubokog ličnog poštovanja.”


105 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail