Top Novosti

FEJAT & NEBOJŠA SEJDIĆ – BLUES ANTHOLOGY

Novi dupli CD orkestra Fejata i Nebojše Sejdića nosi naziv Bluz i Antologija, a predstavlja izbor sa Fejatovih izdanja snimljenih za Jugoton, kao i nove kompozicije njegovog unuka Nebojše. Album je objavljen povodom 60 godina od osnivanja orkestra. Najpoznatiji kralj trube Fejat Sjedić potiče iz muzičke porodice, a trubu je počeo da svira od ranog detinjstva, još od 10 godine života. Njegov orkestar Fejat Sejdić bio je najuspešniji na Dragačevskom saboru u Guči, gde je dobio nadimak Gospodar Guče i Kralj trube.

Naučio je da svira na uvo, a nikada nije naučio da čita beleške. Kada je nastupao na Svetskom festivalu u Francuskoj 1982. godine, njegov bend je izabran da izvede himnu festivala sa lokalnim bendom. Ovaj nastup označio je početak međunarodne karijere. Orkestar je nastupao širom sveta.

Ostao je zapamćen i nastup sa bendom Džipsi kings na njihovoj evropskoj turneji, a sa Goranom Bregovićem snimio je muziku za film Dom za vešanje 1989. godine. Za film Zadah tela snimio je muziku, zajedno sa Vlatkom Stefanovskim.

Fejatova diskografija se sastoji od oko 60 singlova, lp izdanja i CD-a.

CD BLUES ANTHOLOGY donosi sećanje na kralja trube, ali predstavlja i nove kompozicije njegovog unuka Nebojše Sejdića, koji sa velikim entuzijazmom, nastavlja tradiciju, svog slavnog dede.

1039 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail