Top Novosti

DIVLJE JAGODE S NOVOM PESMOM “JUKEBOX” OBJAVILE I ISTOIMENI NOVI ALBUM!

Nakon četiri najavna singla i skoro dve godine poštenog rada, novi studijski album Divljih jagoda pod nazivom “Jukebox” konačno je tu.

Ovog puta “Jukebox” je simbol njihovih početaka, prolaznosti vremena, ali i poruka kako nikada neće zaboraviti svoje stare hitove i članove benda. Koncepcija ovog albuma je bitno drugačija od svih prethodnih, a ideja za takav projekat došla je od vernih fanova Jagoda. Shodno tome na albumu su ugostili nekadašnje članove Tonija Jankovića, Mladena Vojičića Tifu, Sanina Karića, Žanila Tataja Žaka, Nenada Borića i Edina Šehovića Šehu koji zajedno sa Divljim jagodama slave 40 godina postojanja. S ovim albumom pevač Toni Janković postaje punopravni član benda, a upravo je on deo naslovne numere “Jukebox”. Muziku i aranžman potpisuje osnivač i gitarista Divljih jagoda Zele, a tekst je radio hitmejker Nenad Ninčević.

Novi studijski album spoj je pesama koje su odgajale rock generacije, od onih koje često izvode na koncertima do onih koje su zaslužile puno više pažnje. “Ulica na lošem glasu”, “Zbog tebe draga”, “Sama si”, “Zauvijek tvoj”, “Sarajevo, ti i ja”, “Nemam ništa protiv” i “Zvijezda sjevera” stižu u potpuno novim aranžmanima i donose zvuk koji govori da su Divlje jagode i danas kao i uvek do sada u korak sa vremenom. Osim naslovne numere “Jukebox”, uz nabrojane remake-ove na albumu se nalaze i potpuno nove pesme, “Virtualni svijet”,”Znamo da je kraj”, “Dug je bio put”, te instrumentalna obrada Betovenove kompozicije “Za Elizu”. U pesmi “Dug je bio put” bendu se pridružio i planetarno popularni reper Stoka.

“Sve o čemu sam kao dečak maštao i što je trebalo biti neostvarena bajka postalo je stvarnost. Znači, čuda su moguća! Nakon 40 i kusur godina album ‘Jukebox’ nije veliko, ali je sigurno malo čudo.”, izjavio je osnivač, autor pesama i gitarista Divljih jagoda, Zele Lipovača.

Uz novi album objavljen je i video spot za pesmu “Jukebox” u kojem Jagode evociraju stare uspomene i prisjećaju se svih 40 godina. Posvetili su ga Mustafi Ismailovskom – Mucu, klavijaturisti originalne postave, ali i publici koja je verno svih ovih godina uz njih. Produkciju spota potpisuju RetrnoMetro & JohnDoeProduction, a režiju Pukovnik Dabrov. Glavni akter spota, Anđela Popić, predstavlja pripadnicu mlade generacije koja na Jukeboxu odabire brojku 40, a potom joj se pridružuje Toni Janković i priča priču o 40 godina jednog od najvećih bendova naših prostora.

434 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail