Top Novosti

AMIRA MEDUNJANIN – FOR HIM AND HER

Jedinstveni hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić
na svim streaming servisima
For Him and Her novi je studijski album world music dive Amire Medunjanin dostupan svim streaming servisima. U fizičkoj prodaji album će se naći 24. juna. For Him and Her jedinstveni je hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić – 12 njihovih pesama u interpretaciji Amire Medunjanin jednostavno očarava.
U knjižici izdanja Petar Peca Popović, poznati novinar, rock kritičar i publicista, biranim rečima piše: “Potreba za gajenjem moćnog goriva za svoju dušu nema direktne veze sa karijerom ni statusom. Vezana je za pronalaženje autentičnog sebe. Strast je uzvišena umetnost patnje zbog onog što voliš. Ljudi su takvi kada u nešto čime se bave ulažu najveće životne vrednosti i odista uživaju kada se time bave.To načelo prepoznajem u najnovijoj kolekciji Amire Medunjanin. U dvanaest izabranih pesama ona Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić, kolosalnim pojavama jugoslovenske estrade i poslednjim istinskim reprezentima kafanske muzike, odaje znake dubokog ličnog poštovanja.”
Svirajte mi tiho, tiše prva je pesma s kojom nas Amira uvodi u svet “kafanske muzike”. Kako piše Petar Peca Popović dalje: “Kafana, mehana, bircuz, konoba, gostiona, taverna ili birtija na našim prostorima oduvek označava mesto gde se najlepši dani proživljavaju noću. /…/ Kafana je bila i jeste vrsta oaze, gde još postoji kult prvosveštenika mikrofona. Tu se gaji druga vrsta popularnosti, a duša gosta posebno vrednuje.” Osim spomenute Svirajte mi tiho, tiše na albumu se nalaze Tomini i Silvanini evergreeni: Ja nemam prava nikoga da volim, Čekaj me, Šta će mi život, Što je tužna tako ova noć, Rane moje, Kad se voli, što se rastaje, Srećo moja, Danka, Dva smo sveta različita, Što te večeras nema i Umoran sam od života.
Album For Him and Her snimljen je u Bostonu (SAD) u studiju Big BlueSound dok je dio instrumenata snimljen u Beogradu i Mostaru (Studio Coda i Mostar Rock School). Na albumu su učestvovali eminentna muzička imena: Shyrkhan Agabeyli (bas), Bojan Zulfikarpašić (perkusije i Moog Matriarch), Predrag Vasić (gitare i mandolina), Ismail Lumanovski (klarinet), Mustafa Šantić (harmonika), Vladimir Ćuković (violine) i Pantelis Stoikos (truba).
Realizovan je u saradnji s partnerom projekta Stars & More i u izdanju Croatia Recordsa, For Him and Her diskografski je dragulj i sasvim sigurno jedan od albuma godine.
Naslovna fotografija delo je Vojislava Đorđića (Town Hill Colony) dok je za likovno oblikovanje zaslužan Tarik Zahirović (Ideologija, Sarajevo).

1005 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail